Prázdny
0,00 €
 
-24 %
Technológia výroby, bezpečnosť a kvalita mlieka a mliečnych výrobkov pre magistrov

Technológia výroby, bezpečnosť a kvalita mlieka a mliečnych výrobkov pre magistrov

Dátum vydania: 2014
Vysokoškolská učebnica kolektívu autorov Technológia výroby, bezpečnosť a kvalita mlieka a mliečnych výrobkov pre magistrov približuje študentom základné poznatky o bezpečnosti a kvalite mlieka a mliečnych výrobkov v nadväznosti na ich technológiu výroby a hygienické aspekty. V prvej časti vysokoškolskej učebnici je ...
Bežná cena knihy: 20,00 €
Naša cena knihy: 15,20 €
Ušetríte: 24 %
Dostupnosť: Posledný kus na externom sklade
Detaily o knihe
Počet strán: 307
Rozmer: mm
Jazyk: SK Slovenský Jazyk
EAN: 9788080774479
Rok vydania: 2014
Žáner: Učebnice, monografie, slovníky
Zákazníci, ktorí si kúpili túto knihu, si kúpili aj...
Sleaford Mods:  English Tapas
ROUGH TRADE
19,59 €
Čo vieme o lese
Peter Wohlleben
34,90 €
Násobilka
Ivana Knetlová
3,99 €
Generation Next
White Oli
21,94 €
Nostradamus 1 Proroctví
Valerian Evangelisti
7,60 €
Súkromné problémy - Sebastian
Repová Hana
12,50 €
O knihe
Vysokoškolská učebnica kolektívu autorov Technológia výroby, bezpečnosť a kvalita mlieka a mliečnych výrobkov pre magistrov približuje študentom základné poznatky o bezpečnosti a kvalite mlieka a mliečnych výrobkov v nadväznosti na ich technológiu výroby a hygienické aspekty. V prvej časti vysokoškolskej učebnici je podrobne rozpracovaná problematika anatomickej stavby mliečnej žľazy a syntézy a sekrécie základných zložiek mlieka, jeho biologická a výživová hodnota vrátane fyzikálno-chemických a technologických vlastností, od ktorých sa odvíja bezpečnosť a kvalita surového mlieka ako vstupnej suroviny a finálnych výrobkov. Študenti získajú prehľad o mikrobiológii mlieka a alimentárnych ochoreniach z mlieka a mliečnych výrobkov, ako aj o význame a funkcii užitočnej mikroflóry. Spracovaná je aj kapitola aditívnych látok používaných v mliekarstve v technológii výroby mliečnych výrobkov a cudzorodých látok. Významná je aj kapitola, ktorá pojednáva o problematike získavania a prvotného ošetrenia mlieka a mledziva v poľnohospodárskej prvovýrobe, mastitídach a legislatíve. Druhá časť predmetnej vysokoškolskej učebnice pojednáva o preberaní mlieka a mledziva, jeho zvoze, príjme v mlieko spracujúcom závode, základnom ošetrení mlieka na pasterizačnej stanici. Významnou súčasťou vysokoškolskej učebnice sú aj kapitoly venované jednotlivým druhom mliečnych výrobkov.