Prázdny
0,00 €
 
-19 %
Mikrobiota čreva zvierat a spôsoby jej prospešnej modulácie

Mikrobiota čreva zvierat a spôsoby jej prospešnej modulácie

Autor:
|
Vydavateľstvo:
Dátum vydania: 16.11.2020
Zámerom publikácie je predstaviť mikrobiotu čreva, teda spoločenstvo mikroorganizmov osídľujúcich predovšetkým zadné úseky tráviaceho traktu, ako zložku nevyhnutnú pre zabezpečenie optimálneho fungovania metabolických, fyziologických, nutričných a imunologických procesov organizmu. Mikrobiota čreva pomáha nielen ...
Bežná cena knihy: 14,51 €
Naša cena knihy: 11,75 €
Ušetríte: 19 %
Dostupnosť: Posledný kus na externom sklade
Detaily o knihe
Počet strán: 88
Väzba: Brožovaná
Rozmer: 240x170 mm
Hmotnosť: 170 g
Jazyk: Slovensky
EAN: 9788022418232
Rok vydania: 2020
Zákazníci, ktorí si kúpili túto knihu, si kúpili aj...
Omalovánky pro nejmenší - zelená
autor neuvedený
4,89 €
Školní etue - Orient/s klopou
autor neuvedený
15,04 €
ZOOM 2 Príbehy fotografií
Filip Kulisev
24,90 €
The Kingdom of Copper
Chakraborty S.A.
16,45 €
Horoskopy 2011 - Býk
Kolektív
4,50 €
Postcards: Level 1/Audio CD
Abbs Brian
26,88 €
O knihe
Zámerom publikácie je predstaviť mikrobiotu čreva, teda spoločenstvo mikroorganizmov osídľujúcich predovšetkým zadné úseky tráviaceho traktu, ako zložku nevyhnutnú pre zabezpečenie optimálneho fungovania metabolických, fyziologických, nutričných a imunologických procesov organizmu. Mikrobiota čreva pomáha nielen pri trávení prijatých živín, ale je zapojená tiež do vývinu a regulácie imunitného systému, histologických štruktúr čreva, produkcie vitamínov či metabolizmu žlčových kyselín. Publikácia rozoberá taxonomické zloženie a funkcie mikrobioty tráviaceho traktu prežúvavcov, koní, svine domácej, hydiny a psov a zároveň približuje, ktoré faktory môžu narušiť jej citlivú rovnováhu. Keďže dysbióza je spojená s rôznymi ochoreniami, publikácia tiež pojednáva o súčasných možnostiach upevňovania zdravia zvierat cestou modulácie jej zloženia, ako je aplikácia probiotík, prebiotík, postbiotík, či transplantácia fekálnej mikrobioty.