Prázdny
0,00 €
 
-28 %
Fytoterapia v súčasnej medicíne

Fytoterapia v súčasnej medicíne

Autor:
|
Vydavateľstvo:
Dátum vydania: 2012
Publikácia Fytoterapia v súčasnej medicíne reprezentuje súhrn najnovších vedeckých poznatkov a historicky overených praktických skúseností najznámejších u nás dostupných liečivých rastlín. Cieľom autoriek Doc. RNDr. Daniely Košťálovej, CSc., PharmDr. Silvie Fialovej, PhD., a Ing. Lucie Račkovej, PhD. je oboznámiť ...
Bežná cena knihy: 15,00 €
Naša cena knihy: 10,80 €
Ušetríte: 28 %
Zasielame: Vypredané
Detaily o knihe
Počet strán: 379
Väzba: Pevná
Rozmer: 175x245 mm
Hmotnosť: 1200 g
Jazyk: SK Slovenský Jazyk
EAN: 9788080633844
Rok vydania: 2012
Žáner: Alternatívna medicína
Zákazníci, ktorí si kúpili túto knihu, si kúpili aj...
Jan Blažej Santini Aichel
Ladislav Moučka
258,50 €
Amerika
Kolektív
15,95 €
Politické kauzy
Veselý Luboš Xaver
15,35 €
Pohádkové minimuzikály pro děti
Kotová Marcela
12,59 €
Láska a múdrosť
zostavil Pierre Lefevre
5,00 €
Bolek klasik
autor neuvedený
0,00 €
Rule
Crownover Jay
15,90 €
O knihe
Publikácia Fytoterapia v súčasnej medicíne reprezentuje súhrn najnovších vedeckých poznatkov a historicky overených praktických skúseností najznámejších u nás dostupných liečivých rastlín. Cieľom autoriek Doc. RNDr. Daniely Košťálovej, CSc., PharmDr. Silvie Fialovej, PhD., a Ing. Lucie Račkovej, PhD. je oboznámiť odbornú i laickú verejnosť s vlastnosťami obsahových látok 167 liečivých rastlín a ich účinkami podloženými vedeckými a medicínsky overenými výsledkami. Dnes, keď záujem o využívanie najmä prírodných látok čoraz viac oslovuje spotrebiteľov, je táto kniha reakciou na nie vždy kvalitné na trhu ponúkané výživové doplnky a rôzne voľne ponúkané prípravky a pochutiny. Autorky veľmi precízne definujú jednotlivé obsahové látky, ich chemické zloženie, fytoterapeutické účinky, ale i možné riziká súvisiace najmä s ich nadmerným užívaním. Mnohé z uvádzaných bylín sa využívajú aj v kulinárstve na prípravu pokrmov ako koreniny či ochucovadlá s nenahraditeľnými aromatickými látkami. Tieto látky výrazne zlepšujú organoleptické vlastnosti pokrmov a prispievajú aj k lepšiemu tráveniu, a tým k lepšiemu využitiu výživových látok organizmom. Kniha ďalej umožňuje lepšiu orientáciu v súčasnosti ponúkaných početných výživových doplnkoch, nutraceutikách a produktoch s liečivými účinkami. Veľkú pozornosť venujú autorky užívaniu liečivých rastlín aj pre diferencované výživové skupiny, predovšetkým tehotné a dojčiace ženy i starších ľudí, u ktorých užívanie fytoterapeutík a výživových doplnkov musí byť kontrolované vzhľadom na možné vedľajšie účinky obsahových látok. Rovnako upozorňujú na riziká, ktoré sa môžu vyskytnúť pri samoliečiteľstve hlavne nesprávnym dávkovaním užívaných prípravkov v kombinácii so syntetickými liečivami. Uvádzané poznatky sú podložené početnými literárnymi prameňmi prestížnych odborných a vedeckých článkov, najmä zahraničných, ktoré sa zaoberali aj klinickým výskumom ich účinkov, čo presviedča čitateľov o serióznom prístupe autoriek pri písaní. Kniha je doplnená názornými a aj pre laika zrozumiteľnými tabuľkami, schémami reakčných mechanizmov účinných látok a obrázkami. Titul osloví široký okruh záujemcov o túto problematiku a bude vhodnou príručkou tak pre študentov, ako aj pedagogických i vedeckovýskumných pracovníkov z oblasti farmácie, medicíny a potravinárstva.